БДЖ – Пътнически превози в момента прави разчети за повишаване на цените

...
БДЖ – Пътнически превози в момента прави разчети за повишаване на цените
Коментари Харесай

БДЖ прави разчети за повишаване на цените на билетите

" БДЖ – Пътнически транспорти "  в момента прави разчети за повишение на цените на билетите поради повишените разноски на превозвача за ток. Това заяви в ефира на шефът на сдружението Любен Нанов. 

" Прогнозите за плана за 2021 година са направени при цена сред 100 и 110 лева за мегаватчас. В момента цените на борсата са сред 220 и 250 лева, което ще докара до някакъв финансов негатив – сред 7 и 9 млн. лева в края на годината ", разяснява Нанов като посочи, че сдружението прави планове за индексиране на цените на билетите, които ще разиска с Министерството на превоза. 

" Категорично обаче не се планува редуциране на влаковете ", сподели още Нанов. 

Сметката за тока на софийското метро пък е повишена със 118% единствено от началото на годината. На фона на увеличените разноски от началото на пандемията пасажерите са намалели с 40%. Между 40 и 50% са нарастнали разноските за тока на тролеите и трамваите в София единствено през последните два месеца, оповестиха от Столичната община. 

Миналия месец фактурата за тока на " Столичен електротранспорт "  е за над 700 000 лева при към 500 000 лева за същия интервал на предходната година. Общината заплаща по 6,13 лева на електротранспорта за всеки километър, изминат от трамвай или тролей, само че разноските стават повече, а най-малко публично пасажерите са с 30% по-малко. 

От началото на пандемията общината е оптимизирала 20% от наземните линии на градския превоз. Метрото не е променяло разписанието си. От кметството обявиха, че макар увеличените разноски и понижените доходи нямат желание да разреждат повече градския превоз в столицата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР